IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путинова Русия е страна от Близкия изток

След векове като разделителна линия между Европа и Азия, Москва намери естественото си място сред петролните диктатури

08:20 | 14.10.19 г. 63
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Путин се осланя на енергийните ресурси. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Путин се осланя на енергийните ресурси. Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 13:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

63
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 4 години
ммм да, днес определено е нормален ден ... статия за Путин, Мазен гъ.з и импестора му се кланят и пишат лъжи отново, а другите им се подиграват и смеят .... :):)а най смешното беше че на Мазен ГАз бизнеса му станал по зле откакто е в ЕС... хората му докараха половин милиард пазар, но некадърника с подарен бизнес е свикнал с протекции от паритята и не може вече 12та година да се адаптира... еми свърши тая аванта, ***! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
62
rate up comment 5 rate down comment 2
dakl
преди 4 години
Достатъчно е да се прочете само първото изричение на написанато от автора , където се говори за "световния ред,ръководен от САЩ" и повече няма нужда да се продължава. Очевидно е , че случаят е повече медицински, отколкото външнополитически или по скоро геополитически! За какъв световен ред може да се говори , в който бившия хегемон безжалостно се разправя с най близките си досегашни съюзници, да не говорим за тези страни които устояват правото си си сами да определят своите приоритети. Отдавна сме свидетели на полицентричност не само в политиката , както и на нескопосани опити да се запази поне част от статуквото от миналато!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
61
rate up comment 0 rate down comment 0
Hahoto
преди 4 години
A U T O е със зведичките!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
60
rate up comment 0 rate down comment 0
Hahoto
преди 4 години
https://***.vesti.ru/news/show/news_id/717852/Това е специален поздрав за теб! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
59
rate up comment 3 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
ами влизаш напосоки в някой руски информационен сайт от по-популярните и четеш в заглавните страници :- цените на нефта и газът ... нормално :)))- къде по света е станала катастрофа или авария с много жертви - нормално ли е ? ама винаги имат колонка с такова ...- задължителната статия за путин - къде е на посещение или къде посреща някой :)))- руски герой от ВСВ и какво хероическо е свършил - това е задължително , обикновенно има и къде се строи паметник + признателни деца със венци и знамена :)))- какви нови оръжейни системи и как вървят изпитанията им - нема лабаво а ? обикновенно върви с "професионален" коментар на генерал/експерт от нато , колко изостава блокът от рассия и колко се страхуваме от тях ... :)))- коя актриса с кой и къде какво е правила - ами жълтинки има навсякъде за съжаление , рядко успяват да се опазят от тях информационните портали ...- търсиш да видиш наука или медицина или политика или икономика или промишленост - и обикновенно не намираш ... е сега затворих един такъв , имаше най-отдолу два материала : какво било с науката през ссср и дали трябвало да се учи астрономия в училище :)))е те тъй ... ами информационните им агенции бълват само негативна информация + путин и като следствие виждаш само негативна информация и путин от рассия ... донякъде те сами са си виновни за цялата работа ...ако се разровиш из по-популярните европейски информационни портали , мнооооого рядко ще видиш толкова много негативна информация ... и мнооооого рядко пишат за рассия . по света , в частност европейския , никой не го е еня за рассия . боли ги фара дето се вика :))) . дори ще го видиш в статистиката за прочитания , когато има такава . туканка се пише щото поражда трафик материала , което е импресии , което са приходи ... нищо лошо .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
58
rate up comment 4 rate down comment 6
zelka007
преди 4 години
австралия е цял континент държава , с камшик и юзда ли се управлява ? ресурно ориентирана икономика като рассия ... имат и те военни железа за цвят , да са хукнали да присъединяват нова зенландия или острови от папуа нова гвинея или от индонезия ? лошо ли се живее там ? и там има свръхбогати от ресурсните добиви ...канада е половин континент държава , с камшик и юзда ли се управлява ? имат като рассия цялата менделеева таблица , имат и те военни железа за цвят , да са хукнали да присъединяват гренландия , или да си доотрежат от аляска ? и там има свръхбогати от ресурсните добивни компании , лошо ли се живее там ?и двете държави имат ресурс не да поддържат армия , ами АРМИЯ да подържат ... правят ли го ? даваш за пример китай . може би имаш впредвид онзи китай , който трупа военни железа , строи острови и военни бази и заявява териториални претенции на всички около него ? кой къде ще добива и на кого е шелфа ? кой откъде ще минава и къде ще лови риба . на това му казваш управление също предполагам :))) макао не е държава :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
57
rate up comment 12 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
И аз нямам кумири, ама това не ти пречи да ми приписваш култ към Путин. Добре ли управлява Путин или зле? Досега по-умен и корав държавник Русия не е имала за държавен глава от революцията до днес. Като казваш, че Путин управлява лошо, с кого го сравняваш? С Елцин или с Горбачов? Или с Тръмп, Меркел, Макрон и Юнкер? Къде беше Русия през 1999 г. и къде е сега - след само 20 години? Има ли разлика и на кого се дължи? И като гражданин и съпричастен, требва да си наясно с некои особености на руския национален манталитет и да знаеш, че Руската федерация е може би най-трудната за управление държава, може би след Китай и Индия, а може би и не...Не знам колко точен измерител за качеството на живот и богатството на една държава е БВП на ГН по ППП, но ако е вярно, значи Катар и Макао са най-проспериращите държави, а Китай е пред умирачка... А военното могъщество е много скъпо нещо и както знаем, не всеки може да си го позволи. Сигурни граници и масивно международно присъствие осигуряват много по-добри условия за развитие на икономиката, отколкото разградения двор, бардака и алкохолната клоунада на Елцин... които, btw, се приемаха доста положително и благосклонно от Запада... И един въпрос: наистина ли мислиш, че ако Навални, Ксюша Собчак и компания поемат управлението на РФ, и руснаците, а и останалия свят ще бъдат по-добре? Щото аз със сигурност мога да ти кажа какво ще се случи ... Украйна ще изглежда като Люксембург в сравнение с това, което руснаците могат да направят със страната си, ако ги оставят без юзда и камшик...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
56
rate up comment 11 rate down comment 3
Hahoto
преди 4 години
Жоре, бягаш по тъч линията като българските национали срещу Ингилизите! "Путиновата Русия е страна от близкия изток" според Петър и сие. Е не, не е била и няма да бъде! Независимо дали президент е Путин, Чутин или Мутин! Статията е откровенна провакация и манипуляция, но събра 56 коментара. И си свръши работата. Добра-лоша, слаба-силна Русия си е Русия. Имат плюсове и минуси като всички. Но окото на медийният Саурон им се е забил, като игла в зад.ника, поради пиар причини. Едва 2 процента от материалите за Русия в западната преса са положителни! Всичко е пито и платено. Не падаме от Марс!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
55
rate up comment 4 rate down comment 9
georgi_shum
преди 4 години
И само да добавя - цените на горивата се държат ниски изкуствено. Чрез субсидии и данъчни отстъпки към нефтопреработвателните компании. И чрез здрав административен натиск, за да тушират социалното напрежение. В руската преса има достатъчно информация по темата, ако можеш да четеш на руски, поразрови се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
54
rate up comment 4 rate down comment 7
georgi_shum
преди 4 години
Така, понеже днес държиш сравнително добър и вежлив тон, ще ти отвърна със същото. Но й ще те оборя или по скоро осветля, Същото явно не си добре информиран.Детските надбавки в Русия са малко под 11000 рубли на месец. което е равно на около 300 лева, не долара. И се изплащат само за първо дете и то родено след 01.01 2018 а. И то пак не за всички. За да получава детски, дохода на член от семейството НЕ трябва да надвишава 1.5 пъти социалния минимум в региона, в който живее семейството.Като имаш в предвид, че социалния минимум на Федерално ниво е около 10 Хил и и нещо рубли т.е около 260 лв ( и там като тук се държи изкуствено нисък).. сметни сам какъв и колко трябва да ти в дохода на глава от семейството, че да получиш детски. Само за сведение последни като бях гледал статистиката детски се получаваха за малко под 30% от децата родени след посочената по горе дата. За пенсиите - средната пенсия в Русия за 2019, до момента е 14135 рубли. Средната! Т.е около 390 лв. Ето ти и Линк към м руската официална статистика https://***.gks.ru/free_doc/new_site/population/urov/doc3-1-1.htmВ България средната е 386 лв.И живота в Русия като цяло не е по евтин от България. По евтини са цените на тока и газта за населението, и горивата да .. но цени на храни, лекарства, облекло са по високи. Да не говорим за наеми или лихви по ипотеки.И то не само в Москва, а във всеки по голям град.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още